Roj Name

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir belediye yönetim statüsüne ihtiyaç var

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir belediye yönetim statüsüne ihtiyaç var
1,577 views
14 May 2025 - 11:11

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Altyapıdan atık yönetimine, suya kadar pek çok sorunun üstesinden gelinmesi için şehirlerimizle ilgili yeni bir belediye yönetim statüsüne ihtiyaç var” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mahalli yönetim statüsünde değişiklik mesajı verdi.

AK Parti’nin grup toplantısında konuşan Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

“Büyükşehir ve ilçe belediyeleri arasında pek çok başlıkta yaşanan yetki karmaşası bazen çatışma noktasına kadar gelebiliyor. Farklı partilere mensup büyükşehir belediyesi zabıtaları ile ilçe belediyesi zabıtaları gerilimler yaşayabiliyor. Bu tür görüntülerin önüne geçebilmek için yetkilerin yeniden tanınmasında fayda var.

Kentsel dönüşüm konusunda da yetkilerin netleştirilmesi, görevi yerine getirmeyenlerin devredici düzenlemelere gidilmesi şarttır.

Köylerle ilgili hususların da yeniden ele alınmasında yarar görüyorum. Büyükşehir olmayan şehirlerimizin mevcut yönetim yapıları, sorunların çözümünü zorlaştırmaktadır. Altyapıdan atık yönetimine, suya kadar pek çok sorunun üstesinden gelinmesi için bu şehirlerimizle ilgili yeni bir belediye yönetim statüsüne ihtiyaç var. Bu şehirlerimizdeki il özel idaresi yapılanmasının da gözden geçirilmesi gerekiyor.

Vali ve Kaymakamlarımızın koordinasyon görevini daha aktif hale getirmeliyiz. Belediyelere tapudan tahsis edilen mali kaynakların daha etkin yönetimi için yeni bir yapı kurulmalıdır. Bu çerçevede tanımlar net, usuller kesin, uygulamalar şeffaf olmalıdır. Bilhassa imar düzenlemeleri, en baştan sağlıklı bir şekilde yapılmalı daha sonraki değişiklikler istisnai işlemler haline getirilmelidir.”

GÜNLÜK HABER AKIŞI
Soğandan hastalık geçiyor
GÜNLÜK HABER AKIŞI
Mesafeler
GÜNLÜK HABER AKIŞI
Bir Kadın
GÜNLÜK HABER AKIŞI
Hilal yürekleri yaktı
GÜNLÜK HABER AKIŞI
Bayramın mübarek olsun
GÜNLÜK HABER AKIŞI
Yok Artık
GÜNLÜK HABER AKIŞI
Babamın şüpheleri vardı
GÜNLÜK HABER AKIŞI
5 Yaşındaki Kız

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları rojname.net kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.