Kocaeli Körfezden acı haber geldi.. 648 vatandaşımız hastanelik oldu, sayının yükselmesinden korkuluyor, can kayıbı var mı, yaralıların kaçı ağır yaralı ilk bulgular geliyor Kocaeli’de bir restoranda döner yedikten sonra zehirlenenlerin adedi 648’e kadar yükseldi. Çeşitli sıhhat kuruluşlarına sevk edilerek tedavi edilen hastaların bir alanı taburcu edilirken, iki hastanın
Ana Sayfa 4.04.2025
Kocaeli’de 648 vatandaş hastaneye kaldırıldı
2 / 2
Kocaeli’de bir restoranda döner yedikten sonra zehirlenenlerin adedi 648’e kadar yükseldi. Çeşitli sıhhat kuruluşlarına sevk edilerek tedavi edilen hastaların bir alanı taburcu edilirken, iki hastanın sıhhat durumunun önemiyetini koruduğu öğrenildi. Kocaeli Valiliği’nin yaptığı açıklamada, vakanın sonrasında başlatılan hukuki süreçte, işletme sahibi olan iki bireyin nöbetçi mahkeme doğrultusundan tutuklandığı bildirildi. Kocaeli’nin Körfez ilçesinde, yedikleri tavuk döner yüzünden 648 şahıs besin zehirlenmesi şüphesiyle detaylı sıhhat kuruluşlarına başvurdu. Olayla alakalı yürütülen tahkîkat kapsamında 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Körfez ilçesi Atatürk Caddesi’nde belirleme edilen bir lokantada tavuk döner yiyen birtakım vatandaşlar, mide bulantısı ve kusma gibi rahatsızlıklar yaşamaya başladı. Besin zehirlenmesi bulguları gösteren 648 şahıs, Körfez Devlet Hastanesi, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Dilovası Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yapılan tıbbi müdahaleler neticesinde hastalar taburcu edilirken, 2 bireyin sıhhat durumunun önemiyetini koruduğu bildirildi. YÖNETMELİĞE AYKIRI
Kocaeli Valiliği vakanın sıcağı sıcağına açıklama yaptı, İlçe Sıhhat Müdürlüğünden gelen bildirimle Körfez İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri olaya müdahil olarak şu sözler aktarıldı, “İvedi şekilde alakalı işletmeye gidilerek satışa hazır olarak döner tezgahında bekleyen tavuk döner ürününden örnek alınmış ve Kocaeli Besin Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’ne gönderilmiştir. Kocaeli Besin Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü yetkilileri doğrultusundan oluşturulan kontrollerde tavuk döner örneksinin test sonuçlarının olumsuz çıktığı ve örneknin Türk Besin Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği’ne ideal olmadığı belirleme edilmiştir. Yapılan analizlerinin Türk Besin Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği’ne göre ideal olmaması nedeniyle işletme ile alakalı Körfez İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü doğrultusundan suç duyurusunda bulunulmuştur. Gerçekleşen zehirlenme hususu ile alakalı olarak; iş yeri sahipleri iki şüpheli şahıs nöbetçi mahkeme doğrultusundan tutuklanmıştır. Kocaeli çapında toplam 648 şahıs besin zehirlenmesi şüphesiyle hastanelerimize başvurmuştur. Herhangi bir hayati tehlikesi olmayan 648 hastamızdan 646’sı tedavilerinin sonrasında taburcu edilmiş olup, 2 hastamızın tedavisi devam etmektedir. Söz hususu iş yeri Körfez Belediyesi doğrultusundan mühürlenmiş olup konu; valiliğimiz, belediye, il sıhhat müdürlüğümüz, Tarım İl Müdürlüğü ve İl Güvenlik Müdürlüğü doğrultusundan yakinen takip edilmektedir” sözleri kullanıldı.
Olayla alakalı olarak, döner restoranının sahipleri bulunduğu belirti edilen E.T. ve K.Y. isimli şahısler, yetkililer doğrultusundan yakalanarak cezaevine gönderildi.